Je krijgt de kans om te werken aan verschillende strategische projecten in een inspirerende omgeving. Zo leer je niet alleen verschillende facetten van de bank- en verzekeringswereld kennen, maar ook jezelf. Jouw sterke punten en talenten.
Net als Charline, Charlotte, Sybren, Clara en Marine die enkele jaren geleden begonnen als Young Pro. Tijdens hun traject deden ze de nodige ervaring en expertise op om door te groeien naar een verantwoordelijke en strategische functie. Wat ze allemaal gemeen hebben? Een job met impact.

Laat je inspireren door hun getuigenissen... en solliciteer zelf! 

 


 

Clara Young Pro

"Na mijn studies handelsingenieur en actuaris wist ik niet direct wat ik wilde doen. Het Young Pro-traject sprak me aan omdat het me de kans gaf om van verschillende afdelingen te proeven. Van Risk naar Business Non Life tot Distributie. Elke missie is een nieuwe challenge, waar je dankzij diverse feedback jezelf kan ontwikkelen. Zo leerde ik op korte tijd ook veel fantastische collega’s kennen.

2 jaar en 4 projecten later kreeg ik de kans om verantwoordelijke te worden van Corporate Office/Secretariaat Generaal bij Belfius Insurance. Super interessant om vanuit de CEO-office de strategie mee vorm te geven. Het Young Pro-traject was hier een echte springplank. En toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging! Zo ben ik sinds 1 jaar verantwoordelijke van Customer Services Life & Health. Met meer dan 100 collega’s maken we elke dag het verschil voor onze klanten. Uitdagend én boeiend!"

 

"Het Young Pro-traject gaf mijn carrière bij Belfius een boost.

De afgelopen jaren kreeg ik de kans om in diverse, inspirerende functies te werken: van een partnershipproject voor de app tot adjunct-directeur in het zelfstandig kantorennetwerk... Sinds kort werk ik als leidinggevende binnen Human Resources.

Deze 4 missies van 6 maanden als Young Pro waren voor mij een prachtige ervaring, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Je leert er samenwerken met mensen met heel verschillende profielen en je krijgt de kans om op korte tijd een enorm netwerk op te bouwen.

Daarbij word je goed ondersteund, leer je enorm veel bij en krijg je het voorrecht om het topmanagement te ontmoeten en op strategische onderwerpen te werken."

Charline Young Pro

 

Charlotte Young Pro

"Gedurende 4 missies van 6 maanden leerde ik verschillende facetten van de bank- en verzekeringswereld kennen.

Na enkele projecten die in lijn lagen van mijn opleiding tot actuaris, kreeg ik ook missies die ver buiten mijn comfortzone lagen! Zo kon ik mezelf uitdagen, bewijzen en enorm veel over mezelf leren.

Omdat ik niet direct voor een specifieke job wilde kiezen, was het Young Pro-traject voor mij ideaal. Bovendien kwam ik zo terecht in verschillende teams, met verschillende managers en verschillende onderwerpen... In korte tijd heb ik een indrukwekkend netwerk opgebouwd. Mijn tip? Eindig het traject met een week stage in een kantoor, zo ervaar je ook het dagelijkse reilen en zeilen in het bankkantoor.

Het Young Pro-programma gaf me de kans om mezelf te bewijzen doorheen verschillende uitdagingen, en net dat was mijn toegangsticket tot mijn huidige job!"

 

"Vandaag ben ik bij Belfius aan de slag als Public Banker. Een boeiende job waar ik de portefeuille beheer van steden, intercommunales, politiezones...

Ik haal veel voldoening uit mijn rol als eerste aanspreekpunt, adviseur en schakel tussen klant en bank. Essentiële commerciële vaardigheden die ik opdeed tijdens mijn Young Pro-traject.

Doorheen de missies ontwikkelde ik verschillende belangrijke skills. Zowel op commercieel, professioneel als persoonlijk vlak. Want als Young Pro werd ik enorm uitgedaagd en gestimuleerd: om me aan te passen aan verschillende omgevingen, om niets als vanzelfsprekend te nemen, om kritisch naar processen te kijken en met een goed doordachte visie klanten te benaderen.

Dat zorgde er ook voor dat ik de interne werking van de bank snel leerde kennen."

Sybren Young Pro

 

Clara Young Pro

"Door van de ene afdeling naar de andere te verhuizen, en van het ene team naar het andere, leer je het bedrijf door en door kennen. Hoe het eraan toe gaat, wat er op het spel staat en hoe je een band creëert met verschillende collega’s.

Ik kon er mezelf uitdagen op professioneel vlak en mijn passie voor de bedrijfswereld ontdekken, wat ik nu volop ook kan ontwikkelen.

Het is een zeer boeiend vakgebied, waar ik elke dag bijleer. De interacties met klanten geven mij ook een enorme boost: hun tevredenheid is onbetaalbaar!"

 

"Dankzij het Young Pro-traject ontwikkelde ik nieuwe skills en leerde ik mijn sterktes en zwaktes kennen. Een mooie kans, want na mijn master bedrijfsbeheer kon ik zo verschillende carrièrepaden bewandelen.

Deze 4 interne wissels gaven me de kans om afdelingen en functies te ontdekken waar ik anders nooit voor zou hebben gesolliciteerd!

Het Belfius Young Pro-traject verrijkte mijn visie op de bedrijfswereld. En na 2 jaar wordt die verandering je eigen! Je leert proactief te zijn en de juiste vragen te stellen op het juiste moment.

Dat heeft me enorm geholpen in mijn huidige baan, waar ik al onmiddellijk mee een nationale reclamecampagne mocht trekken. Ik coördineer momenteel ook twee strategische sportpartnerships: padel en hockey."

Marine Young Pro